Toukokuussa on Helsingissä luvassa jännittävä runolaulukonsertti, kun Kampin Laulu ja kansanlaulaja Ilona Korhonen lyövät hynttyyt yhteen. Kuoro heittäytyy kevätkonsertissaan runolaulamaan Ilona Korhosen, Veljo Tormisin, Jaakko Mäntyjärven, Teemu Tommolan ja Einojuhani Rautavaaran sävelin. 

Runolaulu on tähän kevääseen asti ollut Kampin Laululle vieraampaa, mutta toukokuun puolenvälin konserteissa perinteinen kuoropönötys on tiessään ja luvassa on kunnon poljentoa. Teosten pohjana ovat inkeriläiset ja karjalaiset kansanlaulut, joissa kerrotaan perinteisiä tarinoita mm. Tammen kaadosta ja veljen merellelähdöstä. Perinteisiin sanoihin ja säveliin on kuitenkin etsitty omia raikkaita näkökulmia.

Konsertit Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasalissa (Hallituskatu 1) 15.5.2014 klo 18.30 ja 20.30, liput 20/15 euroa ennakkoon kuorolaisilta ja ovelta puoli tuntia ennen konserttia.