Laskiainen on perinteinen talvinen kansanjuhla joka sijoittuu puolitoista kuukautta pääsiäisen edelle ja aloittaa samalla paastonajan.

Laskiaisen menoihin kuuluu ilakointi, mäenlasku ja rasvaisen ruoan syönti. Juhla on erityisen tärkeä naisille; liukumisen eli mäenlaskun tarkoituksena on taata pellavaonni ja ylipäätään laskiaistavat liittyvät kesän töiden menestykseen.

Taivaannaula juhlistaa laskiaista tänä vuonna useammalla paikkakunnalla!

Pirkanmaan paikallisryhmä järjestää yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa suuren laskiaistapahtuman Sääksmäellä laskiaissunnuntaina 7.2.2016. Tapahtuma on maksuton eikä siihen ole ennakkoilmoittautumista. Katso Pirkanmaan laskiaisen tiedot tästä linkistä.

Varsinais-Suomen paikallisryhmän tapahtumassa Turussa lasketaan mäkeä ja tanssahdellaan. Mäenlaskun jälkeen on ohjelmaa Taivaannaulan jäsenille. Tapahtumaan on ilmoittautuminen. Varsinais-Suomen laskiaisen tiedot löydät tästä linkistä.