Taivaannaulan kalenteri vuosille 2016-2017 julkaistaan elokuun aikana! Kalenteri esittelee luonnon vuotuiseen kiertoon yhdistyvät perinteiset pyhät ja merkkipäivät. Mukana on tuttuun tapaan runsaasti vuodenkiertoon liittyvää perinnetietoa.

Taivaannaulan kalenteri on Suomen ainoa kattavasti perinteistä luonnonuskoista vuodenkiertoa esittelevä kalenteri. Vuodenkiertoon kuuluu pyhäpäiviä, jolloin suku tai yhteisö jättää arjen työt taakseen ja kokoontuu yhteen juhlimaan ja kunnioittamaan haltijoita ja vainajia. On puolipyhiä, joihin kuuluvat tietyt tavat, ruoat ja laulut. Lisäksi on luonnon ja perinteisten töiden merkkipäiviä, jotka jaksottavat vuodenkulkua.

Taivaannaula kalenteri 2017

Kalenteri julkaistaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa värillisenä. Kyseessä on muutenkin erityinen painotuote, sillä kalenteri juhlistaa Taivaannaulan 10 vuoden taivalta suomalaisen henkisen perinteen ja perinnekulttuurin säilyttäjänä. Kalenterin kuvitukseksi olemme koonneet kuvia yhdistyksen toiminnasta. Kuviin on pyritty tiivistämään Taivaannaulan toiminnan erityinen luonne ja huomattava laajuus.

Taivaannaula kalenteri 2017

Olemme julkaisseet kalenteria jo useamman vuoden ajan ja kiinnostus sitä kohtaan on ollut suurta ja noususuuntaista. Perinnetietoisuuden kasvua on ollut ilo seurata. Samalla ei ole voinut olla huomaamatta, miten tärkeitä asioita juuret, kansanperinteet ja luonto ovat ihmisille.

Taivaannaula kalenteri 2017

Kalenterin julkaisusta tullaan ilmoittamaan niin Taivaannaulan verkkosivuilla kuin Facebookin Suomenusko-sivulla ja Taivaannaulan Facebook-ryhmässä.