Taivaannaulan seinäkalenteri vuosille 2016-2017 on julkaistu! Kalenterin voi tilata Taivaannaulan uudistuneesta verkkokaupasta.

Taivaannaula ry:n kalenteri esittelee luontoon yhdistyvät perinteiset suomalaiset pyhät ja merkkipäivät. Mukana on aiempien vuosien tapaan erittäin runsaasti vuodenkiertoon liittyvää perinnetietoa. Kalenterimme esittelee niin vuodenkierron mukaisia perinnetöitä, luonnonuskoisia uskomuksia kuin historiaa ja sananparsia.

Ikkuna omille juurille

Taivaannaulan kalenterin tarkoituksena on tarjota ihmisille ikkuna omille juurilleen ja kotoperäiseen uskomusperinteeseen sekä edistää perinnekulttuurin arvostusta ja elävänä pysymistä. Pidämme näitä asioita tärkeinä myös nykysuomalaisten identiteetille. Kalenterin tuotto menee Taivaannaulan toiminnan tukemiseen.

Kalenteri julkaistaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa värillisenä. Kyseessä on muutenkin erityinen painotuote, sillä kalenteri juhlistaa Taivaannaulan 10 vuoden taivalta suomalaisen henkisen perinteen ja perinnekulttuurin säilyttäjänä. Kalenterin kuvitukseksi olemme koonneet kuvia yhdistyksen toiminnasta. Kuviin on pyritty tiivistämään Taivaannaulan toiminnan erityinen luonne ja huomattava laajuus.

Perinteet kiinnostavat

Olemme julkaisseet kalenteria jo useamman vuoden ajan ja kiinnostus sitä kohtaan on ollut suurta ja noususuuntaista. Perinnetietoisuuden kasvua on ollut ilo seurata. Samalla ei ole voinut olla huomaamatta, miten tärkeitä asioita juuret, kansanperinteet ja luonto ovat monille nykysuomalaisille.

Kalenteri sisältää

  • Suomalaisen luonnonuskoisen perinteen juhlat ja merkkipäivät kekristä kekriin (marraskuu 2016 – lokakuu 2017)
  • Kansalliset juhlapäivät
  • Kattavasti tietoja jokaiseen merkkipäivään liittyvästä kansanperinteestä
  • Taivaannaulan toimintaa esitteleviä värivalokuvia
  • Kuunvaiheet ja tietoa niiden merkityksestä esivanhemmillemme
  • Muita aiheeseen liittyviä vuotuisia juhlapäiviä (mm. alkuperäiskansojen päivä, suomenhevosen päivä)
  • Tietoa Taivaannaulan toiminnasta ja suomenuskosta

Uusi kalenteri Taivaannaulan verkkokaupassa