Tänään julkaistiin hallituksen uuden ja väistyvän puheenjohtajan yhteishaastattelu. Seuraavassa vielä kaikkien Taivaannaulan tulevan kauden hallituslaisten esittelyt!

Mikko, puheenjohtaja, Lappeenranta

Olen kääntäjä ja matkailualan puurtaja sekä nykyisin myös Alkon työntekijä, koulutukseltani muinaistekniikan artesaani ja eräopas. Asun aivan itärajan tuntumassa, mutta olen alun perin Vantaalta kotoisin. Pyrin maanläheiseen, perinteitä kunnioittavaan ja jatkavaan elämäntapaan.

Tahdon yhdistyksessämme edistää etenkin perinnetaitojen opettelua ja osaamista, ajattelutapojen muutosta kohti yksinkertaisempaa elämää sekä yleisesti olla mukana kehittämässä toimintaa. Koen, että erityisiä vahvuuksiani tällä saralla ovatkin organisointikyky ja luovuus. Minua kiehtoo perinteisen elämäntavan kokonaisvaltaisuus – uskomukset, erilaiset taidot ja maailmankuva limittyvät saumattomasti arkisiin toimiin. Nykyajan pirstaloituneessa maailmassa juuret, ekologinen ja maanläheinen tapa elää ovat arvokas asia, jota tahdon edistää.

Olen ollut Taivaannaulan jäsen vuodesta 2011 ja toiminut hallituksessa nyt kolme kautta. Tänä aikana olen ollut yhdistyksen tiedottaja sekä viimeiset kaksi vuotta varapuheenjohtaja. Lisäksi olen ollut mukana järjestämässä Taivaannaulan vuotuisjuhlia. Mukavaa hommaa kaiken kaikkiaan!

Hanna, varapuheenjohtaja, Joensuu

Olen ollut Taivaannaulan jäsen vuodesta 2013 lähtien ja olen nauttinut toiminnassa mukana olemisesta. Olen kotoisin Pohjois-Savosta ja tällä hetkellä asun Pohjois-Karjalassa, Joensuussa. Hallituksessa haluaisin erityisesti vaikuttaa näiden alueiden toiminnan kehittämiseen.

Opiskelen Joensuussa matematiikan opettajaksi ja luokanopettajaksi. Vapaa-ajallani harrastan käsitöitä ja kansantanssia. Olen kansanperinteessä kiinnostunut mytologiasta, tavoista ja uskomuksista sekä musiikista.

Maija, hallituksen jäsen, Kangasala

Olen syntyisin Loimaalta ja nykyinen kangasalalainen. Minulla on kaksi tytärtä, mies, kissa ja talo. Töissä olen käsityömyymälässä, koulutukseltani olen hopeaseppä. Harrastuksina voisi mainita niin sanotun retroilun, käsityöt ja tietenkin kansanperinteen. Eniten kansanperinteessä minua kiinnostavat menneen ajan arkielämä, käytännön käsityöt sekä tavat ja uskomukset. Tietoa niistä on Taivaannaula tarjoillutkin kiitettävästi ja sen lisäksi vielä monta mukavaa kaveria.

Olen ollut Taivaannaulan hallituksessa varsinaisena jäsenenä nyt kahdella viimeisimmällä kaudella. Kuluneet vuodet hallituksessa ovat olleet mielenkiintoisia ja mukavia. Olen todella viihtynyt hallitusporukassa, paljon on saatu aikaan. Taivaannaula tekee hienoa työtä perinnekulttuurin säilyttämiseksi, jatketaan samaan malliin!

Kimmo, hallituksen jäsen, Kankaanpää

Olen ollut mukana Taivaannaulan toiminnassa viitisen vuotta, vähitellen toimintaan ja ihmisiin tutustuen. Ilo on olla mukana Taivaannaulan kaltaisessa yhteisössä, osana suurta perhettä. Hallituksessa olen ollut mukana nyt kolme vuotta kirjurin virassa. Haluan edelleen olla mukana kehittämässä yhdistystä!

Ammatiltani olen puistotyöntekijä. Perinteinen elämänmeno kiinnostaa, kuten varmasti montaa muutakin taivaannaulalaista. 🙂 Vanhan maalaistalon pihapiirissä kasvaa monia vanhoja hyötykasveja ja tepastelee muutama maatiaiskana. Keskellä pihaa kasvaa ikivanha kuusi, joka on vartioinut suvun elämää jo reilun 90 vuoden ajan!

Anssi, hallituksen jäsen, Turku

Olen Taivaannaulan perustajajäsen ja pitkän linjan aktiivi. Asun Turussa 140-vuotiaassa puutalossa vaimon ja kahden kissan kanssa. Olen kotoisin Jämsänkoskelta ja lapsuudesta lähtien ollut kiinnostunut luonnosta, paikallishistoriasta, sukuni vanhoista tarinoista sekä alkuperäiskansoista.

Vuosien varrella minulle on kirkastunut ajatus, että yksikään ihminen ei synny ”tyhjiöön” vaan kaikkea edeltää pitkä historiallinen kehitys, jonka merkit ovat nähtävillä kaikkialla ympäristössä, kielessä, tavoissa, ajattelussa. Tämä elämän syvyysulottuvuus muodostaa kokonaisuuden jota voisi kutsua vaikka ihmisen kulttuuriseksi äidinkieleksi tai ”uskonnoksi”. Taivaannaulan aktiivina haluan olla mukana edistämässä ihmisten tietoisuutta näistä asioista. Yhdistyksen tärkeimpänä tehtävänä pidän pitkäikäisten henkisten perinteiden säilyttämistä, joiden kautta ihmisille avautuu mahdollisuus päästä lähemmäs omia juuriaan ja maanläheisempää elämäntapaa.

Elisa, hallituksen varajäsenjäsen, Kuopio

Olen Kuopiossa asuva 22-vuotias artesaani-opiskelija. Olen kiinnostunut Taivaannaulan toiminnassa erityisesti käsityö-perinteiden ylläpidosta sekä suomalaisesta mytologisesta perinteestä. Pidän tärkeänä ylläpitää ihmisten tietoisuutta omista juuristamme ja erityisistä perinteistämme joita kansaltamme löytyy. Haluan olla osana Taivaannaulan työtä ylläpitämässä tietoisuutta niistä.

Essi, hallituksen varajäsen, Paimio

Olen ollut Taivaannaulan jäsen vuodesta 2011, ja toiminut hallituksessa aiemmin kekristä 2013 alkaen ensin yhden kauden varsinaisena ja toisen varajäsenenä. Yhden kauden huilin jälkeen iski kaipuu hallitustyöskentelyyn, ja asetuin ehdolle syyskäräjillä, yllätyksenä itsellenikin. Nyt odotan innolla pääsyä takaisin yhdistysbyrokratian pariin 😉

Olen alunperin lähtöisin Pohjois-Pohjanmaalta, mutta asunut Turun seudulla koko aikuisikäni. Turkuun tulin folkloristiikan yliopisto-opintojen perässä, mutta akateeminen maailma vaihtui 3 vuoden opintojen jälkeen vaatetusalaan, kun totesin ettei kiinnostukseni folkloristisiin perinneaineistoihin ole tutkijan analyyttista tarkasteluintoa, vaan perinteenrakastajan halua elää perinnettä todeksi ja kantaa sitä eteenpäin omalta osaltani. Runolaulu on erityisen lähellä sydäntäni. Työskentelen tällä hetkellä museoalalla, elelen vanhassa puutalossa perheeni kanssa ja harrastan mm. kansantanssia ja puutarhamöyrimistä.