Taivaannaulan Hiisi-hankkeen vapaaehtoisvoimin tehtävä työ on edennyt nyt siihen vaiheeseen, että olemme pystyttämässä maastoon ensimmäistä pyhästä luonnonpaikasta ja sen merkityksestä kertovaa kylttiä. Nyt tarvitsemme apua kyltin visuaalisen ilmeen suunnittelussa!

Pyhä paikka ei ole vain muinaismuisto

Kyltti tulee kertomaan paikan historiasta ja perinteistä. Se kuitenkin eroaa monista infotauluista siinä suhteessa, että se ei kuvaile muinaismuistoa tai muinaishistoriaa vaan elävää, pyhää luonnonpaikkaa. Tämä on pieni mutta merkittävä ero suhtautumistavassa, jota pyrimme edistämään. Pyhät paikat ja niiden perinteet ovat elävä osa kulttuuriperintöämme.

Ensimmäinen tällainen paikan merkityksestä kertova kyltti on tarkoitus pystyttää elokuussa Pirkkalan Neulalähteelle yhteistyössä paikallisen kyläyhdistyksen kanssa. Kyltin teksti on valmiina, mutta tarvitsemme vielä suuren yleisön apua visuaalisen ulkoasun suunnittelussa. Tästä syystä järjestämmekin aiheesta kilpailun.

Kilpailun tiedot

Kilpailu on käynnissä kesäkuun ajan ja voittanut ehdotus toimii visuaalisena pohjana Neulalähteen infokyltille.

Kilpailun voittaja saa avustaan palkinnoksi 150 euron arvoisen lahjakortin Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran verkkokauppaan, kaksi kappaletta Ukonvaaja-dvd:tä sekä kaksi kappaletta Taivaannaulan loppukesästä julkaistavaa kalenteria. Tekijän nimi merkitään valmiiseen kylttiin.

Kriteerit ulkoasulle

  • Painolaatuinen tiedosto.
  • Sisältää kylttiin tulevan tekstin, joka on ladattavissa täältä.
  • Sisältää Taivaannaulan tunnuksen.
  • Taivaannaulan graafisen ohjeistuksen mukainen.
  • Ulkoasussa käytetään kansanperinteisiä kuviointeja, esim. talonpoikaista ornamentiikkaa. Esimerkkejä näistä löytää esimerkiksi täältä, täältä ja täältä.
  • Kyltti voi olla mielellään täysin abstrakti, mutta jos ulkoasussa on kuvitusta, niin sen aiheena tulisi silloin olla lähde ja puu tai lähde ja kivi.

Osallistuminen

Ehdotukset tulee lähettää 1.7.2017 mennessä sähköpostitse osoitteeseen hiisi@taivaannaula.org. Kysymykset aiheesta voi lähettää samaan osoitteeseen. Voittaja valitaan heinäkuun alussa. Suurkiitos jo etukäteen kaikille osallistujille!