Taivaannaulan keväinen toukojuhla järjestetään taas toukokuun lopulla. Tervetuloa mukaan juhlimaan kesän saapumista Ojastenlahden tilalle Kuhmoisten Päijälän kylään.

Ilmoittautuminen juhlaan on nyt avattu tällä sivulla.

Taivaannaulan juhlat avaavat ihmisille ikkunan heidän omille juurilleen ja luonnon vuodenkiertoa seurailevaan perinteiseen elämäntapaan. Loppukeväästä ja alkukesästä on kokoonnuttu vanhastaan viettämään kylvökauden iloisia kyläjuhlia. Kevätkauden juhlien tavoilla on perinteisesti varmistettu hyvä onni tulevalle kesälle ja satokaudelle.

Toukojuhlan ohjelmaan kuuluu muun muassa maatilan rakennusten kunnostusta, tutustumista seudun laajaan metsähistoriaan sekä keväisen luonnon yrtteihin. Toukojuhlassa tehdään kevätkylvöt kansanperinteen tuntemien ukonvakkojen hengessä. Lisäksi tietenkin saunotaan, syödään hyvin ja sytytetään onnea tuovat kevätvalkeat. Valkeiden palaessa kesä otetaan vastaan kansanmusiikin, laulujen ja tanssien merkeissä.