Toukojuhla Kuhmoisten Päijälässä

Loppukeväästä ja alkukesästä on kokoonnuttu vanhastaan viettämään kylvökauden iloisia kyläjuhlia. Taivaannaulan toukojuhlaa vietetään tänä vuonna 24.-26. toukokuuta Ojastenlahden tilalla Kuhmoisten Päijälän kylässä.

Kuva: Ojastenlahti.

Kuva: Ojastenlahti.

Tapahtuma on avoin kaikille Taivaannaulan toiminnasta kiinnostuneille. Paikkoja on kuitenkin tarjolla rajoitetusti ja niitä jaettaessa etusijalla ovat Taivaannaulan jäsenet ja heidän perheenjäsenensä.

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä!

Kuva: Tunnelmia toukojuhlasta 2016. Kuvaaja: Hanna Poropudas & Markus Iivonen.

Ikkuna juurille ja perinteiseen vuodenkiertoon

Taivaannaulan juhlat avaavat ihmisille ikkunan heidän omille juurilleen ja luonnon vuodenkiertoa seurailevaan perinteiseen elämäntapaan. Kevätkauden juhlien tavoilla on perinteisesti varmistettu hyvä onni tulevalle kesälle ja satokaudelle.

Toukojuhlan ohjelmaan kuuluu muun muassa maatilan rakennusten kunnostusta, tutustumista seudun laajaan metsähistoriaan sekä keväisen luonnon yrtteihin. Toukojuhlassa tehdään kevätkylvöt kansanperinteen tuntemien ukonvakkojen hengessä. Lisäksi tietenkin saunotaan, syödään hyvin ja sytytetään onnea tuovat kevätvalkeat. Valkeiden palaessa kesä otetaan vastaan kansanmusiikin, laulujen ja tanssien merkeissä.

Kuva: Osuuskunta Liippa.

Kuva: Osuuskunta Liippa.

Osallistuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä!

Toukojuhla alkaa perjantaina alkuillasta ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä.

Majoittuminen tapahtuu ulkona omissa teltoissa.

Osallistumismaksut

Taivaannaulan jäsenet 25 €, muut 40 €
Kaikki alle 15-vuotiaat 15 € ja alle kouluikäiset lapset 10 €.

Juhlan osallistumismaksu sisältää ohjelman, saunan ja ruokailut.

Kuva: Toukojuhla 2018.

Kuva: Toukojuhla 2018.

Kysyttävää?

Voit lähettää juhlaan liittyviä kysymyksiä kommenttina tähän uutiseen tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen touko2019@taivaannaula.org.

Tapahtuma Facebookissa

Tapahtuma löytyy myös Facebookista. Juhlaa koskevat kysymykset sekä tiedustelut kannattaa kuitenkin laittaa aikaisemmin mainitulla tavalla, ei Facebookin kautta!

Tervetuloa! Päijälässä nähdään!