Perinnejärjestö Taivaannaula ry järjestää yhteistyössä Hiite Maja -säätiön ja Tahmelan Huvilan kanssa valokuvanäyttelyn perinteisistä pyhistä luonnonpaikoista. Näyttelyn avajaiset pidetään Tahmelan Huvilalla perjantaina 17.4.2020 klo 18.

Virolainen Hiite Maja -säätiö on järjestänyt vuodesta 2008 alkaen Hiisien valokuvakilpailua, jossa esitellään eri kansojen perinteisiä pyhiä luonnonpaikkoja. Kilpailun tavoitteena on kunnioittaa luonnontilaisten pyhien paikkojen luonnonperintöä ja kulttuuriperintöä. Lisäksi kilpailun kautta pyritään dokumentoimaan paikkojen nykytilaa sekä ohjaamaan ihmisiä vierailemaan niissä ja suojelemaan niitä. Vuoden 2019 kilpailuun lähetettiin satoja kuvia 20 valtion alueelta ja 41 eri kansan pyhistä paikoista.

Taivaannaula ry on jo vuosien ajan kerännyt tietoa Suomen perinteisistä pyhistä luonnonpaikoista Hiisi-hankkeen muodossa. Hankkeen puitteissa näitä kohteita on valokuvattu ja dokumentoitu vapaaehtoisten voimin. Hiisi-hankkeen puitteissa on myös tehty kansainvälistä yhteistyötä Hiiten Majan ja muiden tahojen kanssa.

Tänä keväänä Taivaannaulan tuo Hiite Majan säätiön luvalla kilpailun voittajakuvia nähtäville myös Suomeen. Suomalaiselle yleisölle lienee iloinen yllätys, että voittajakuvien joukossa on myös muutama kuva Suomen pyhistä luonnonpaikoista. Näyttelyn järjestäminen on osa Taivaannaulan pyrkimystä edistää kansanuskon tuntemien pyhien luonnonpaikkojen tuntemusta Suomessa ja pitää paikkoihin liittyvät paikallisperinteet elävinä.

Tamperelaisille ja muillekin suomalaisille tarjoutuu nyt ainutlaatuinen mahdollisuus tulla ihailemaan maailman pyhien luonnonpaikkojen kauneutta. Valokuvat tulevat esille Tampereella Tahmelan Huvilan tiloihin. Näyttelyn suojelijana on Harri ”KirkkoHarri” Henttinen Vesilahdesta. Näyttelyn avajaistilaisuudessa perjantaina 17.4. klo 18. Taivaannaulan jäsenet esittelevät näyttelyä ja näyttelyn suojelija KirkkoHarri Henttinen puhuu pyhyyden kaipuusta ja sen merkityksestä nykyaikana. Tämän lisäksi tilaisuudessa kuullaan Duo Mysticusin musiikkia.

Tahmelan Huvila sijaitsee osoitteessa Uramonkatu 9, 33240 Tampere. Näyttely on maksuton ja kestää 20. toukokuuta asti. Tahmelan Huvila on yhteisöllinen osallistava kulttuurikeskus, jonka toiminnasta vastaa Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys yhteistyöverkostonsa kanssa.