Perinnejärjestö Taivaannaula ry järjestää yhteistyössä Hiite Maja -säätiön ja Brinkkalan gallerian kanssa valokuvanäyttelyn perinteisistä pyhistä luonnonpaikoista. Näyttelyn avajaiset pidetään Brinkkalan galleriassa torstaina 17.9.2020 klo 17-19.

Virolainen Hiite Maja -säätiö on järjestänyt vuodesta 2008 alkaen Hiisien valokuvakilpailua, jossa esitellään eri kansojen perinteisiä pyhiä luonnonpaikkoja. Kilpailun tavoitteena on kunnioittaa luonnontilaisten pyhien paikkojen luonnonperintöä ja kulttuuriperintöä. Lisäksi kilpailun kautta pyritään dokumentoimaan paikkojen nykytilaa sekä ohjaamaan ihmisiä vierailemaan niissä ja suojelemaan niitä. Vuoden 2019 kilpailuun lähetettiin satoja kuvia 20 valtion alueelta ja 41 eri kansan pyhistä paikoista.

Taivaannaula ry on jo vuosien ajan kerännyt tietoa Suomen perinteisistä pyhistä luonnonpaikoista Hiisi-hankkeen muodossa. Hankkeen puitteissa näitä kohteita on valokuvattu ja dokumentoitu vapaaehtoisten voimin. Hiisi-hankkeen puitteissa on myös tehty kansainvälistä yhteistyötä Hiiten Majan ja muiden tahojen kanssa.

Hiite Majan säätiön luvalla Taivaannaula on tuonut kilpailun voittajakuvia nähtäville myös Suomeen. Kuvat ovat olleet alkukesästä esillä Tampereella Tahmelan Huvilan tiloissa. Nyt teokset siis saapuvat Turkuun. Näyttelyiden järjestäminen on osa Taivaannaulan pyrkimystä edistää kansanuskon tuntemien pyhien luonnonpaikkojen tuntemusta Suomessa ja pitää paikkoihin liittyvät paikallisperinteet elävinä. Hiisien valokuvakilpailun kuvien lisäksi Brinkkalan galleriaan tulee esille folkloristi John Björkmanin kuvia lounaissuomalaisen kansanuskon paikoista.

Turkulaisille ja muillekin suomalaisille tarjoutuu nyt ainutlaatuinen mahdollisuus tulla ihailemaan maailman pyhien luonnonpaikkojen kauneutta. Valokuvat tulevat esille Turussa Brinkkalan gallerian tiloihin vanhalle suurtorille. Näyttely on maksuton ja kestää 18. lokakuuta asti.

Tapahtuma Facebookissa.