Taivaannaula ja yhdistyksen virolainen sisarjärjestö Maavalla Koda järjestävät taas suomalais-virolaisen kesäleirin. Tällä kertaa on painotus erittäin sukukansapainotteinen, sillä heti kesäleirin jälkeen on valmistautuminen suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressiin.

Mutta ensin itse kesäleiristä. Varsinainen kesäleiri järjestetään tänä vuonna 13.-14. kesäkuuta Etelä-Viron Võrumaalla, Mundin tilalla (osoite: Mundi Talu, 66425, Jõepera, Viro). Tila sijaitsee Karulan kansallispuiston alueella, joten ympäristö on rauhallinen. Ohjelmassa on tutustumista Etelä-Viroon ja Maavalla Kodan toimintaan, yhteisiä puhdetöitä sekä savusaunomista. Tilalla on muutamille mahdollista sisämajoitus, mutta tuttuun tapaan on pääasiallisesti telttamajoitus. Kesäleiri on tarkoitettu ensisijaisesti Taivaannaulan jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen.

Kesäleirin jälkeisellä viikolla on suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressi. Maailmankongressi järjestetään neljän vuoden välein, viimeksi Lahdessa vuonna 2016. Neljä vuotta sitten Taivaannaula järjesti uralilaisen yhteispalveluksen Artjärvellä maailmankongressin yhteydessä. Yhteispalvelus oli onnistunut ja siitä kiitettiin paitsi osallistujien toimesta, myös luonnon puolesta saadessamme palveluksen päätteeksi hyvänä merkkinä kevyen tihkusateen.

Kuva: Uralilaisten kansojen yhteispalvelus Artjärvellä 2016.

Tälläkin kertaa järjestetään yhteispalvelus, maailmankongressin avajaispäivän aamuna, 17. kesäkuuta. Kuten uralilaisiin perinteisiin kuuluu, saunotaan ennen palvelusta, eli edeltävänä iltana samaisella Mundin tilalla 16. kesäkuuta. Muihin tarvittaviin valmisteluihin on varattu kesäleirin ja saunomisen välinen maanantai, 15. kesäkuuta. Kesäkuussa on siis mahdollista viettää erittäin sukukansainen viikko osallistumalla sekä kesäleiriin että uralilaiseen yhteispalvelukseen. Maailmankongressin ollessa vain joka neljäs vuosi, suosittelemme kuitenkin osallistumaan historiallisen tapahtuman koko ajalle, 13.-17. kesäkuuta.

Tule mukaan!

Leirin osallistumismaksu on 75 €, sisältäen laivaliput ja kuskeille polttoaineen. Kesäleirillä tarjotaan paikan päällä ruokailu. Pyrimme saamaan kesäleirille täydet autot, joten ilmoitathan mahdollisuudesta tulla mukaan omalla autolla! Ilmoittautua voi osoitteeseen kesaleiri@taivaannaula.org. Kerrothan seuraavat tiedot:

  • Etu- ja sukunimi
  • Syntymäaika (laivalippujen varausta varten)
  • Oletko Taivaannaulan jäsen?
  • Osallistutko koko ajalle (13.-17.06.) vai jompaan kumpaan tapahtumista?
  • Onko käytössäsi autoa?
  • Onko ruokarajoitteita?

Nähdään kesäkuussa!