#_LOCATIONMAP

Päiväys ja aika
23.10.2015 - 25.10.2015
Koko päivä

Tapahtumapaikka
#_LOCATIONLINK


Tänä vuonna Taivaannaula juhlii kekriä Keski-Suomessa 23.-25. lokakuuta. Kekrin ohjelma koostuu tuttuun tapaan perinteisistä kekritavoista, työpajoista, lauluista ja leikeistä. Ruokapöytään katetaan sadonkorjuukauden herkkuja.

Tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti Taivaannaulan jäsenille, mutta jos paikkoja jää yli, myös muilla on mahdollisuus osallistua. Voit ilmoittautua tapahtumaan tästä linkistä!

Kekri on vanhan kansan vuodenkierron suurin juhla: satovuoden viimeinen ja uuden vuoden ensimmäinen päivä. Peltotyöt on saatu päätökseen ja karja talvisuojaan. On aika nauttia sadonkorjuun antimista, varmistaa tulevan vuoden onni ja hedelmällisyys sekä muistaa vainajahenkiä. Monet vanhat kekritavat ovat sittemmin siirtyneet kansanomaisesta kekristä kristilliseen jouluun sekä muihin syksyn ja sadonkorjuun juhlin, esimerkiksi mikkelinpäivään.

Lisää tietoa kekristä: http://www.taivaannaula.org/suomenusko/suomenuskon-pyhat/kekri/

Juhlapaikka

Juhlapaikkana on tänä vuonna Partiokolkan leirikeskus Toivakassa, Jyväskylän kupeessa. Jyväskylään on matkaa n. 35 kilometriä ja Toivakan keskustaan julkisten liikenneyhteyksien pysäkeille neljä kilometriä.

Kimppakyydeistä ja muista kuljetuksista sovitaan tarkemmin lähempänä.