Milloin

22.10.2022    
11:00 - 22:00

Event Type

Taivaannaulan kekriä vietetään tänä vuonna 22. lokakuuta Valkeakoskella. Tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti Taivaannaulan jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen.

Tervetuloa mukaan koko perheen tapahtumaan juhlistamaan satovuoden päätöstä ja muistelemaan edesmenneitä sukupolvia.

Kekri

Kekri on perinteinen kansanomainen satokauden päätösjuhla. Samalla se on vuoden vaihteen juhla, joka edeltää monella tapaa joulua vuoden pääjuhlana. Kekrin aikaan peltotyöt on saatu päätökseen ja karja talvisuojaan. On aika nauttia sadonkorjuun antimista, varmistaa tulevan vuoden onni ja muistaa Manalle menneitä.

Monet vanhat kekritavat ovat sittemmin siirtyneet kansanomaisesta kekristä kristilliseen jouluun. Kekriä on vietetty vaihteleviin aikoihin. Varsinais-Suomessa kekri on ollut yleisemmin Mikon päivän tienoilla syys-lokakuun vaihteessa, mutta maakunnasta on myös tietoja pyhäinpäivän aikaisesta kekrin vietosta.

Lisää kekrin perinteistä.

Kekripidot Valkeakoskella

Kekrijuhlaa vietetään Valkeakoskella lauantaina 22.10. klo 11-22. Tapahtumapaikkana on Saarioismaja Vanajaveden rannalla. Osana tapahtumaa järjestetään klo 14 alkaen Taivaannaulan syyskäräjät. Käräjillä valitaan yhteisöllemme uusi hallitus tulevalle vuodelle. Kaikki jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan käräjille!

Varsinaisen ohjelman jälkeen illanvietto jatkuu vapaamuotoisena. Paikalla on majoitusmahdollisuus patjoilla 10 hengelle. Lisäksi omilla majoitteilla voi yöpyä lattialla tai ulkona. Majoituspaikat jaetaan tarvitseville ilmoittautumisjärjestyksessä.

Pitojen ohjelmaan kuuluvat tietenkin perinteiset kekritavat ja uskomukset. Nautimme yhteisen kekriaterian ja muistelemme edesmenneitä sukupolvia. Tapahtuman tarkempi ohjelma tiedotetaan osallistujille ennen tapahtumaa.

Osallistuminen

Kekrijuhla on tarkoitettu Taivaannaulan jäsenille sekä heidän perheenjäsenilleen.

Kekrin osallistumismaksu jäsenille on 20 euroa ja ei-jäsenille 30 euroa. Alle 15-vuotiaiden lasten osallistumismaksu on 15 euroa ja alle kouluikäiset lapset pääsevät mukaan 10 eurolla. Osallistumismaksu sisältää juhlan, saunan, ruoat sekä tarvittaessa majoituksen.

Juhlaan ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteeseen kekri@taivaannaula.org. Kerro ilmoittautuessasi:

  • Juhlaan tulijat. Kerro ketkä osallistujista ovat Taivaannaulan jäseniä.
  • Mahdolliset erityisruokavaliot ja allergiat.
  • Tarvitsetko majoitusta lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi.
  • Voitko mahdollisesti järjestää ohjelmaa juhlassa (musiikkiesitys, työnäytös, alustus ja keskustelu jostakin aiheesta jne.).

Voit maksaa osallistumisen sen jälkeen kun ilmoittautumisesi on kuitattu sähköpostitse.

Ilmoittaudu syyskuun loppuun mennessä.

Maksutiedot

Voit maksaa osallistumismaksun heti kun ilmoittautumisesi on kuitattu sähköpostitse.

Maksun tulee olla maksettuna viimeistään 8.10.2022.

Tili: Osuuspankki FI21 5600 0520 3551 76
Saaja: Taivaannaula ry
Viitenumero: 20815
Osallistumismaksu: Laske loppusumma (jäsenet 20 €, ei-jäsenet 30 €, alle 15-vuotiaat 15 €, alle 10-vuotiaat 10 €)

Kekripidot Facebookissa.