Toukojuhla Kuhmoisten Päijälässä

Loppukeväästä ja alkukesästä on kokoonnuttu vanhastaan viettämään kylvökauden iloisia kyläjuhlia. Taivaannaulan toukojuhlaa vietetään tänä vuonna 21.-22. toukokuuta Ojastenlahden tilalla Kuhmoisten Päijälän kylässä. Kyseessä on ensimmäinen Taivaannaulan valtakunnallinen juhla korona-ajan jälkeen.

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä. Linkki ohjaa erilliselle sivulle.

Tapahtuma on suunnattu Taivaannaulan jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen ja ystävilleen. Juhlaan ilmoittautuminen päättyy 9.5. tai sitten kun juhla on täynnä.

Kuva: Ojastenlahti.

Kuva: Ojastenlahti.


Kuva: Tunnelmia toukojuhlasta 2016. Kuvaaja: Hanna Poropudas & Markus Iivonen.

 

Ikkuna juurille ja perinteiseen vuodenkiertoon

Taivaannaulan juhlat avaavat ihmisille ikkunan heidän omille juurilleen ja luonnon vuodenkiertoa seurailevaan perinteiseen elämäntapaan. Kevätkauden juhlien tavoilla on perinteisesti varmistettu hyvä onni tulevalle kesälle ja satokaudelle.

Toukojuhlan ohjelmaan kuuluu muun muassa maatilan rakennusten kunnostusta, tutustumista Kuhmoisten seudun pitkään historiaan ja kansankulttuurin. Lisäksi tietenkin saunotaan, syödään hyvin ja sytytetään onnea tuovat kevätvalkeat. Valkeiden palaessa kesä otetaan vastaan kansanmusiikin, laulujen ja tanssien merkeissä. Juhlan päätteeksi tehdään retki Kuhmoisten Papinsaareen, joka on perimätiedon tuntema pyhä paikka, joka toimii nykyisinkin hautausmaana.

Kuva: Osuuskunta Liippa.

Kuva: Osuuskunta Liippa.

 

Osallistuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä. Linkki ohjaa erilliselle sivulle.

Toukojuhla kestää lauantaista sunnuntaihin.

Majoittumiseen on erilaisia vaihtoehtoja. Tarjolla on jonkin verran sänkypaikkoja sekä sisämajoitusta omalla retkipatjalla. Lisäksi on mahdollista majoittua ulkona tentsile-teltassa tai omassa teltassa.

 

Osallistumismaksut

Taivaannaulan jäsenet 25 €, muut 40 €.
Alle 15-vuotiaat 15 € ja alle kouluikäiset lapset 10 €.

Juhla on tarkoitettu Taivaannaulan jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen ja ystävilleen. Voit ilmoittaa mukanasi tulevat perheenjäsenet tai muut seuralaiset ilmoittautumislomakkeessa.

Juhlaan ilmoittautuminen päättyy 9.5. tai sitten kun juhla on täynnä.

Toukojuhlan osallistumismaksu sisältää ohjelman, ruokailut ja saunan.

Kuva: Anssi Alhonen.

Musisointia kevätvalkeilla. Kuva: Anssi Alhonen.

 

Kysyttävää?

Voit lähettää juhlaan liittyviä kysymyksiä kommenttina tähän uutiseen tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen anssi.alhonen@gmail.com.

 

Tapahtuma Facebookissa

Tapahtuma löytyy myös Facebookista. Juhlaa koskevat kysymykset sekä tiedustelut kannattaa kuitenkin laittaa aikaisemmin mainitulla tavalla, ei Facebookin kautta!

Tervetuloa! Päijälässä nähdään!